Lume Yoga

Lume Yoga

Lume Yoga is een knusse, sfeervolle yogastudio op de grens van Zaandam en Koog aan de Zaan. De lessen worden gegeven door Anneliet, Patricia en Romy, aan groepen van maximaal 10 mensen. Daardoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

De studio is ook te huur, zowel voor workshops als voor een eigen les.

Wie is Anneliet?

Ik ben de eigenaresse van Lume Yoga. Lume betekent ‘licht’ of ‘verlichting’. Maar het zijn toevallig ook de eerste letters van de namen van mijn kinderen. Mijn missie is om iedereen te laten ervaren hoe yoga kan helpen om in balans te komen. Zodat het leven wat lichter wordt.

Yoga vanaf mijn 8e jaar

Zelf was ik een jaar of 8 toen ik voor het eerst kennismaakte met yoga. Mijn moeder had een yogadocente gevraagd om een paar oefenprogramma’s voor mij te maken die mij zouden helpen met mijn astma. Iedere ochtend deden mijn moeder en ik samen yoga. Dat leverde soms strijd op, want ik moest dus elke dag vroeg mijn bed uit. Maar het hielp wel. Ik ging beter ademhalen en een aanval kon ik sneller onder controle krijgen.

Yoga hielp bij mijn burn-outs

Mijn hele leven heb ik, met af en toe flink wat jaren pauze, yoga gedaan. In 2009 vond ik een fijne yogaschool en nam ik weer les. Die lessen hebben mij uiteindelijk geholpen door mijn eerst burn-out heen te komen. En ja, ik heb dus twee keer een burn-out gehad. De tweede keer hielp yoga mij ook, maar door de lockdowns moest ik het vooral zelf doen.

Bewustwording

Meer balans in je leven dus. Rust in je hoofd en je lijf. Je bewust worden van wat je nodig hebt, waar je behoefte aan hebt. Dat heeft yoga mij gebracht, en dat wil ik graag met anderen delen. Daarom ben ik yogadocent geworden. Om mensen nog beter te kunnen helpen, volg ik nu de opleiding tot yogatherapeut.

Voor iedereen

Mijn lessen zijn gevarieerd, geschikt voor alle niveaus en niet zweverig. Oké, soms heb ik het weleens over een chakra of de meridianen. En ik gebruik ook wel eens een mantra in de les. Maar het kan ook gebeuren dat Britney Spears plotseling uit de boxen schalt. Dat overkwam me een keer toen mijn tienerdochter aan mijn telefoon had gezeten. Onverwachte dingen horen echter bij het leven en bij het lesgeven. En lachen is gezond.

Doe je een keer mee met een les?

Opleidingen en trainingen

 • 200-uurs IYA Yin Yoga docentenopleiding
 • Yoga Tune Up Hips Immersion Training
 • Yin Yoga & Self Healing
 • Total Yoga Nidra Immersion (pre-teachter training)
 • Total Yoga Nidra facilitator training
 • Yogatherapeut in Opleiding (850 IAYT gecertificeerd)
 • Yoga Therapy Tools and Techniques for Anxiety Attacks
 • Yoga Therapy Assessment Procedure & Treatment for Lower Back Pain and Herniated Discs
 • Yoga Therapy for Prevention & Management of Burnout
Patricia Sterkcx

Opleidingen

 • Yin Yoga docentenopleiding 200u, Yogadreams
 • Stoelyoga docentenopleiding, Stoelyoga Nederland & Vlaanderen

Zelfliefde

Een warme gouden gloed daalt door mijn kruin naar binnen.
Een gevoel van intense vrede.
Mijn hart klopt, klopt vol energie.
Ik mag er zijn.

Patricia

Patricia Sterckx

ls kind was mijn grote passie ballet. Mijn droom was om daar als professional in door te groeien. En dat pad heb ik ongeveer 20 jaren gevolgd. Dans was mijn leven. Ik was bezig met mijn opleiding danspedagoge bij Lucia Marthas en tijdens de voorbereidingen daarvan kreeg ik een zware burn-out. Mijn leven nam daarna een heel andere wending. Ik ging het bedrijfsleven in, mijn prachtige dochter werd geboren en na een lange ballet-pauze kwam yoga in mijn leven. De lessen van studio’s sloten niet altijd optimaal aan met mijn werkschema dus regelmaat was ver te zoeken.

Yin-yoga

Begin 2018 nam ik een Yin proefles. Het was de eerste keer dat ik kennis maakte met die vorm van yoga en ik was meteen fan. Ik werd geconfronteerd met mijn verstijfde lichaam. De souplesse van mijn balletverleden was ver te zoeken. Een mooie uitdaging lag voor mij. Ik vond verdieping in mijzelf en yoga werd onderdeel van mijn dagelijkse leven. Het integreerde in mijn doen en laten. Inmiddels heb ik de yin docentenopleiding bij Yogadreams afgerond en wil met anderen de ervaring delen wat yin voor je kan doen op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

De helende kracht van klank

Ook klank is heel belangrijk voor mij. De helende en ontspannende frequenties van klanken van o.a. klankschalen en andere instrumenten helpen mij daarbij. Alles in het universum trilt op een bepaalde frequentie en zo ook ons lichaam dat de klanken absorbeert. In mijn lessen zal ik je dan ook regelmatig met liefdevolle klanken begeleiden en zo het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleren.

Laten we samen yinnen en flowen op energy in motion. 

Namaste

Sfeervolle studio is te huur

Onze sfeervolle studio (52 m2) is te huur. Kosten vanaf € 22,50 ex 21% BTW.

Huur is inclusief gebruikmaking van de yogaprops.

De ruimte is geschikt voor groepslessen, zoals verschillende vormen van yoga, pilates, tai chi of voor 1 op 1 lessen, consulten of coachingsessies en massages.

Groepsgrootte bij gebruikmaking van de yogamatten is maximaal 10 personen.